Τα μεγάλα προβλήματα στον τομέα του αγελαδινού γάλακτος εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στην αγορά με την πτώση των τιμών αλλά και οι προοπτικές, που ανοίγονται για την ανάπτυξη της ελληνικής γαλακτοπαραγωγού αγελαδοτροφίας, μετά την παύση των ποσοστώσεων, θα συζητηθούν αναλυτικά σε ημερίδα που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη, με τίτλο: «Γαλακτοπαραγωγός Αγελαδοτροφία – Η συμβολή της στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας».

 

Η ημερίδα διοργανώνεται από την Ένωση Φυλής Χολστάιν Ελλάδας (ΕΦΧΕ), και πραγματοποιείται την Παρασκευή 23 Μαρτίου στις 10 π.μ. έως τις 15.30 μ.μ στο Porto Palace,  (26ης Οκτωβρίου 65, τέρμα εμπορικού λιμανιού),  παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελου Αποστόλου και του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Ιωάννη Τσιρώνη, κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της μείζονος κι ελάσσονος αντιπολίτευσης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Στόχος της ημερίδας είναι ν΄ ανακοπεί η φθίνουσα πορεία της ελληνικής γαλακτοπαραγωγού αγελαδοτροφίας και να τεθούν οι βάσεις για την χάραξη εθνικής στρατηγικής και επενδύσεων στον τομέα του ελληνικού γάλακτος και των υποπροϊόντων του, αλλά και να ενημερωθεί ο καταναλωτής για τα οφέλη του αγελαδινού γάλακτος στη διατροφή.

 

Η Ένωση Φυλής Χολστάιν

 

Η Ένωση Φυλής Χολστάιν Ελλάδας είναι επιστημονική οργάνωση – κι όχι συνδικαλιστικό ή συνεταιριστικό όργανο.

 

Ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2001  στη Θεσσαλονίκη και είναι η πρώτη και μοναδική στη χώρα μας οργάνωση πανελλαδικής εμβέλειας, που έχει ως βασικό στόχο τη γενετική βελτίωση της γαλακτοπαραγωγής φυλής Χολστάιν και την αποτελεσματικότερη διαχείριση των κτηνοτροφικών μονάδων εκτροφής της.

 

Τον Απρίλιο του 2007 η Ε.Φ.Χ.Ε αναγνωρίστηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ως ο μοναδικός Πανελλήνιος Φορέας Αναπαραγωγής της Καθαρής Φυλής Χολστάιν.

 

Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας των φυλών Ασπρόμαυρης και Ασπροκόκκινης Χολστάιν (EHRC) της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Φυλής Χολστάιν (WHFF) καθώς και του Διεθνούς Οργανισμού Ελέγχου των Αποδόσεων (ICAR)

 

Η φυλή Χολστάιν κατάγεται από την Ευρώπη κι έχει επικρατήσει σε όλη την Ευρώπη και την Αμερική, ως η κύρια γαλακτοπαραγωγική φυλή.

 

Οι αγελάδες Χολστάιν αναγνωρίζονται αμέσως από τον χρωματισμό τους,  που είναι κυρίως ασπρόμαυρος ενώ υπάρχουν και ζώα ασπροκόκκινα.

 

Τα ελληνικά ζώα της ΕΦΧΕ τρέφονται κατά κόρον με ζωοτροφές που παράγονται από Έλληνες παραγωγούς και δημιουργούν θέσεις εργασίας στη χώρα μας και σε ακριτικές περιοχές.