Στη Food Expo 2018 συμμετείχε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων και Ποτών (ΣΕΒΤ), θέτοντας υπό την αιγίδα του τη μεγαλύτερη περιφερειακή έκθεση ποτών και τροφίμων στη χώρα μας.

 

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στις 10-12 Μαρτίου στο METROPOLITAN EXPO, συγκεντρώνοντας πάνω από 1.300 Έλληνες και ξένους εκθέτες.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η συμμετοχή του ΣΕΒΤ στη Food Expo σηματοδοτεί τη σπουδαιότητα της εξωστρέφειας για τον κλάδο, αποδεικνύει τη δυναμική της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων η οποία παράγει ανταγωνιστικά, ποιοτικά, καινοτόμα προϊόντα, αλλά και τη δυνατότητα για προσέλκυση νέων επενδύσεων και προβολή των ελληνικών προϊόντων σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

Στο περίπτερο του ΣΕΒΤ, οι ενδιαφερόμενοι είχαν τη δυνατότητα να αντλήσουν πληροφορίες για τον ρόλο και τις δράσεις του Συνδέσμου, αλλά και για την Πλατφόρμα Εξαγωγών προβάλλοντας την εξαγωγική δραστηριότητα των ελληνικών βιομηχανιών τροφίμων στο εξωτερικό.

 

«Η ελληνική βιομηχανία τροφίμων και ποτών είναι ένας κλάδος δυναμικός, ανταγωνιστικός και εξωστρεφής» σημείωσε ο Ευάγγελος Καλούσης, Πρόεδρος του ΣΕΒΤ, προσθέτοντας στόχος είναι να παραμείνει η πρώτη εξαγωγική δύναμη της χώρας. Η έκθεση Food Expo, τόνισε ο κ. Καλούσης, συμβάλλει ουσιαστικά στην προσπάθεια να έρθουν πιο κοντά εκθέτες και αγοραστές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. «Η σημαντική αυτή έκθεση καταφέρνει με μεγάλη επιτυχία να προάγει τη δραστηριότητα του κλάδου των τροφίμων, τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή αγορά, συνεισφέροντας στην ανάπτυξη της βιομηχανίας μας αλλά και της οικονομίας της χώρας μας» κατέληξε.