Για ακόμη μία φορά η Περιφέρεια Κρήτης έδωσε δυναμικό παρόν στη Fruitlogistica 2018, τη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση νωπών φρούτων και κηπευτικών στον κόσμο, που πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία και ειδικότερα στο Βερολίνο.

 

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχαν εκπρόσωποι Ομάδων Παραγωγών φρούτων και κηπευτικών από όλη την Κρήτη, ενώ παράλληλα προβλήθηκαν τα Κρητικά προϊόντα. Στη διάρκεια της τριήμερης έκθεσης, πλήθος εμπορικών επισκεπτών αλλά και απλών πολιτών πέρασαν από το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης και ενημερώθηκαν από τα στελέχη της για τα ποιοτικά προϊόντα που παράγονται στο νησί μας. Επίσης σημαντικές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν με αγοραστές από διάφορες χώρες, με σκοπό να επωφεληθούν από αυτές οι Κρητικοί παραγωγοί οπωροκηπευτικών με στόχο την ενίσχυση των εξαγωγών τους.

 

Παράλληλα μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος προώθησης κηπευτικών από τον Κρήτη, με διακριτικό τίτλο «Vegiterraneo» συμμετείχαν σε κοινό περίπτερο οι Ομάδες Παραγωγών και οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί: Α.Σ. Ανατολή, Α.Σ. Τυμπακίου, Α.Σ. Νότος, Α.Σ. Κουντούρας, Ο.Π. Φαλάσσαρνα– Στ. Κομπογεννητάκης & Σια Ο.Ε, Α.Σ. Ψαρής και Α.Σ. Κάμιρος.

 

Συνολικά η Ελληνική συμμετοχή ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη καθώς έλαβαν μέρος 80 Έλληνες εκθέτες, οι οποίοι επιδίωξαν επιχειρηματικές συνεργασίες και επέκταση της εξαγωγικής τους δραστηριότητας, αξιοποιώντας το κορυφαίο γεγονός του κλάδου τους. Την έκθεση επισκέφθηκαν πάνω από 76.000 επισκέπτες, από 130 χώρες,ενώ συμμετείχαν 3.077 εκθέτες από 84 χώρες.

 

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα Μανόλης Χνάρης ο οποίος σε δήλωση του ανέφερε: «Η Περιφέρεια Κρήτης έχοντας συνεχή και επιτυχημένη παρουσία σε πολλές διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού και εσωτερικού, στηρίζει εμπράκτως την προσπάθεια των παραγωγών του νησιού, για την ποιοτική και αποτελεσματική προώθηση των προϊόντων τους στο εξωτερικό. Μέσω της στοχευμένης αυτής προσπάθειας, τονίζεται ο εξωστρεφής χαρακτήρας της αγροτικής παραγωγής και αξιοποιείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η ευκαιρία να ενημερωθούν οι καταναλωτές διεθνώς, για τα μοναδικά ποιοτικά και πιστοποιημένα προϊόντα της Περιφέρειας Κρήτης».

 

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης επισκέφτηκαν ο Γενικός Σύμβουλος ΟΕΥ Β΄ της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βερολίνο, Χρήστος Ντοκομές, ο Γερμανός βουλευτής Christian Goiny, ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, καθώς και οι Αντιπεριφερειάρχες Πρωτογενή τομέα, των Περιφερειών, Πελοποννήσου Αθανάσιος Γκίκας, Ηπείρου Βασίλειος Ψαθάς, Θεσσαλίας Γεώργιος Λαδόπουλος.

 

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης υποστήριξαν τα στελέχη Μαρία Μυλωνάκη, Διευθύντρια Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Χανίων και Ελένη Μαλανδράκη, υπάλληλος της ίδιας υπηρεσίας.