Το νέο επενδυτικό πρόγραμμα της γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ, το οποίο αφορά σε φωτοβολταϊκό πάρκο και γάλα μακράς διάρκειας, παρουσιάστηκε, μεταξύ άλλων, κατά την  διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των μελών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου Γάλακτος, την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου, όπου έγινε ενημέρωση επί των θεμάτων που απασχολούν τον Συνεταιρισμό και λήφθηκαν αποφάσεις επ’ αυτών.

 

Πιο συγκεκριμένα ο Πρόεδρος κ. Νικήτας Πρίντζος ενημέρωσε την Γενική Συνέλευση για την καλή πορεία που είχε ο Συνεταιρισμός το 2017, όπου τα αποτελέσματα ήταν πάρα πολύ θετικά με αύξηση τζίρου(18 εκ.ευρώ) αύξηση του όγκου πωλήσεων και των κερδών.

 

Μεταξύ άλλων απεφασίσθη η κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου δυναμικότητας 500KW συνολικού κόστους 600.000€ επωφελούμενη των ευεργετικών διατάξεων του Νόμου σχετικά με την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και με συμψηφισμό της ιδίας κατανάλωσης ρεύματος.

 

Η ως άνω επένδυση θα κατασκευασθεί στην περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου, θα είναι επιδοτούμενη σε ποσοστό 50%, το δε υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί εξ’ ιδίων κεφαλαίων του Συνεταιρισμού και χωρίς δανεισμό. Η συγκεκριμένη επένδυση θα έχει ολοκληρωθεί εντός τετραμήνου και θα έχει αποσβεστεί εντός διετίας.

 

Επίσης έγινε ενημέρωση από τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού κ. Νικήτα Πρίντζο ότι έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού για την παραγωγή και εμφιάλωση γάλακτος χρονικής διάρκειας 18 ημερών. Το γάλα αυτό είναι ένα νέο προϊόν, το οποίο θα καλύψει τις αγορές σχεδόν όλης της Ελληνικής Επικράτειας, ιδιαίτερα των νησιωτικών περιοχών.