Στα συν του νέου νομοσχεδίου για το υπαίθριο εμπόριο  η ένταξη των παραγωγών με περισσότερα προϊόντα στις λαϊκές αγορές, στα πλην, η γραφειοκρατία, η αδυναμία εποπτείας  λόγω υποστελέχωσης προσωπικού της αυτοδιοίκησης και η κατάλυση της διοικητικής αυτοτέλειας των επιμελητηρίων.
Τα θέματα αυτά αναλύθηκαν διεξοδικά κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης με εκπροσώπους φορέων στη Βουλή, υπό την προεδρία της Χαράς Καφαντάρη στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου. Παραγωγοί εξέφρασαν απόψεις και αντιρρήσεις για το νομοσχέδιο του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δήμου Παπαδημητρίου, ο οποίος συνοδευόταν από το γενικό γραμματέα Καταναλωτών Αντώνη Παπαδεράκη.
Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας δια του προέδρου του Κωνσταντίνου Μίχαλου διατύπωσε αντιρρήσεις, γιατί, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δυσχεραίνει την ευελιξία των επιμελητηρίων,  φέρνει γραφειοκρατικά εμπόδια στις διαδικασίες  και δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία των θεσμικών οργάνων. Για «πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία» να δίνεται η αρμοδιότητα των λαϊκών αγορών, στις Περιφέρειες αντί για τους δήμους, μίλησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης. Τα προβλήματα που προκύπτουν από τη λειτουργία των λαϊκών αγορών, σε απομακρυσμένους και μη εύρωστους δήμους έθεσε ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Αγοραστός.
Οι παραγωγοί έδειξαν ότι είναι θετικοί στις διατάξεις του νομοσχεδίου για το υπαίθριο εμπόριο, αφού διευρύνεται ο κύκλος των προϊόντων που μπορούν να πουλήσουν. Ζήτησαν να επανέλθει και να γενικευθεί ο Οργανισμός Λαϊκών Αγορών και να καταργηθεί ο όρος ώστε η αδειοδότηση να συνδέεται με την ασφαλιστική ενημερότητα. Εκπρόσωποι του κλάδου της ποτοποιίας κι όχι μόνο, εξέφρασαν αντιρρήσεις για τη διακίνηση του χύμα τσίπουρου και για την αδυναμία  πάταξης του λαθρεμπορίου.