Η Ένωση Αγροτουρισμού Θεσσαλίας ανακοινώνει τη συγκρότηση της σε σώμα. Πρόκειται για μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια με αφορμή την επίσκεψη του Κου Φραντζεσκάκη πρόεδρο του ΣΕΑΓΕ.

 

Συστάθηκε προσωρινά μια μικρή ομάδα και χρειάστηκαν δύο δύσκολα χρόνια ώστε να οργανωθεί ένα δίκτυο από αγρότες με επισκέψιμες μονάδες, παραγωγούς, μικρούς καλλιεργητές, μικρά καταλύματα και μικρά οικογενειακά εστιατόρια.

 

Αυτό που κάνει το δίκτυο να ξεχωρίζει σε σχέση με τα υπόλοιπα ανά την Ελλάδα, είναι ότι υπερισχύουν οι άνθρωποι του πρωτογενή τομέα

 

Από τους πρώτους εμπορικούς στόχους του δικτύου είναι να οργανώσει και να δημιουργήσει ένα τουριστικό προϊόν με σκοπό την προώθηση του στο εξωτερικό. Το δίκτυο ευελπιστεί το προϊόν να φτάσει και να προωθηθεί στοχευμένα και να έχει σαν αποτέλεσμα την διαφήμιση της Θεσσαλίας.

 

Τέλος , κατόπιν παρουσίασης της Θεσσαλίας που έγινε από το δίκτυο στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αγροτουρισμού που πραγματοποιήθηκε στα Τζουμέρκα στην Ήπειρο 20/10, ανακοινώνεται πως το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αγροτουρισμού θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλία και πιο συγκεκριμένα στον Νομό Καρδίτσας. Πράγμα που σημαίνει ότι θα αναδειχτεί η περιφέρεια σε ξένους δημοσιογράφους και tour operator που θα είναι καλεσμένοι.

 

Το Δ.Σ. κατόπιν διαδικασίας αρχαιρεσιών ορίστηκε ως εξής :
Πρόεδρος Ελένη Νικολαίδου (κατάλυμα)
Αντιπρόεδρος Ιωάννα Καβουρτίδη (προϊόντα πρόπολης)
Γενικός Γραμματέας Ευαγγελία Νικολάου (μελισσοκόμος,οινοποιός)
Ειδικός Γραμματέας Αθανάσιος Μπαϊράμης (εστίαση)
Ταμίας Αντώνης Παπαδάκος (παντοπωλείο)
Μέλος 1. Αλεξάνδρα Τσιαντή (φάρμα βιοδυναμικής καλλιέργειας)
Μέλος 2. Δημήτρης Πάλμος (κατάλυμα)
Όπως τονίζεται από την Ένωση Αγροτουρισμού Θεσσαλίας «χρειάζεται πολλή δουλειά, οργάνωση , επισκέψεις και στις υπόλοιπες πόλεις της Θεσσαλίας ,συγκεκριμένος στόχος ώσπου να αρχίσουμε να βλέπουμε τα πρώτα αποτελέσματα. Ελπίζουμε όμως σε μια καλή συνεργασία με όλους τους φορείς .Πράγμα που με κάποιους ήδη δουλεύουμε. Ο πρώτος επίσημος τουριστικός φορέας που έχει μέσα πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή τομέα, μακριά από χρώματα και πολιτικές. Εξάλλου ο Τουρισμός είναι χαρά, δεν έχει ένα χρώμα…είναι πολύχρωμος και τις 365 μέρες !!!!!»

 

Για περισσότερα: https://www.youtube.com/watch?v=JjJF6rDsfPw