Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την πραγματοποίηση του 6ου Περιφερειακού Συνεδρίου, Περιφερειακής Ανασυγκρότησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το οποίο θα λάβει χώρα την ερχόμενη Δευτέρα 13 και Τρίτη 14 Νοεμβρίου στην Κομοτηνή, στο Ξενοδοχείο Chris & Eve.

 

Στόχος αυτής της προσπάθειας είναι να υπάρξει ένας αποκεντρωμένος διάλογος με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2021».

 

«Μέσω της διαβούλευσης, θα επιδιωχθεί η κατάρτιση ενός οδικού χάρτη ενεργειών σε συνάρτηση αφενός με τις προτεραιότητες της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2021», αφετέρου με τις πρωτοβουλίες και δράσεις που έχουν ήδη αναπτυχθεί ή σχεδιαστεί από την Περιφέρεια, σηματοδοτώντας την μετάβαση της περιοχής, από την εποχή της κρίσης στην εποχή της Δίκαιης Ανάπτυξης.» τονίζουν οι διοργανωτές.

 

Κεντρική ομιλία του Πρωθυπουργού την Τρίτη

 

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στο Ξενοδοχείο Chris & Eve την Δευτέρα 13/11/2017 και την Τρίτη 14/11/2017 και θα ολοκληρωθούν με κεντρική εκδήλωση που θα γίνει την Τρίτη 14/11/2017 στις 18:30 στον ίδιο χώρο.

 

Η κεντρική εκδήλωση θα ανοίξει με χαιρετισμό του Δημάρχου Κομοτηνής,Γιώργου Πετρίδη και ομιλία του Περιφερειάρχη, Χρήστου Μέτιου και θα ολοκληρωθεί με την κεντρική ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο ξενοδοχείο Chris & Eve.

 

Έξι συνεδρίες

Έξι συνολικά συνεδρίες θα πραγματοποιηθούν στην Κομοτηνή, η πρώτη με θέματα που αφορούν στις Υποδομές, στις Μεταφορές και στην Ψηφιακή Σύγκλιση, η δεύτερη για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, την Ενέργεια και το Περιβάλλον, η τρίτη με θέμα την Αγροτική Ανάπτυξη και την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Υπαίθρου, η τέταρτη με θέματα παιδείας, έρευνας, οικονομίας και γνώσης.

 

Στην πέμπτη συνεδρία θα συζητηθούν θέματα επενδύσεων, εργασιακών σχέσεων και τουρισμού και στην έκτη θέματα υποδομών και πολιτικών που σχετίζονται με το χώρο της υγείας.

 

Δεκάδες Υπουργοί

 

Το διήμερο αυτό θα βρίσκονται στην Κομοτηνή εκτός από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης,ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής και η Υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.

 

Επίσης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος,

 

Ο Υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Απόστολου, με τους Υφυπουργούς, Γιάννη Τσιρώνη και Βασίλη Κόκκαλη, αλλά και τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαμπος Κασίμης.

 

Ακόμη, παρόντες θα είναι ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Φωτάκης.

 

Παρούσα θα είναι η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, η Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.