Στην κατάσχεση 19 τόνων ηλιελαίου και στη σύλληψη επτά ατόμων που πωλούσαν νοθευμένο ηλιέλαιο ως έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, με έδρα τη Λάρισα, προχώρησαν χθες οι αστυνομικές αρχές.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, πραγματοποίησαν έφοδο στην αποθήκη – «συσκευαστήριο», μετά από πολύμηνη παρακολούθηση, και συνέλαβαν συνολικά επτά άτομα, τέσσερα εκ των οποίων είναι συγγενείς και τα άλλα τρία εργαζόμενοι της επιχείρησης.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα μεγάλες ποσότητες ηλιελαίου εισάγονταν στην Ελλάδα και μετά από νόθευση προωθούνταν κυρίως στις αγορές του εξωτερικού ως έξτρα, παρθένο, ελαιόλαδο.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα που έχει κατασχεθεί ποτέ στην περιοχή, όπως σημειώνει το onlarissa, και σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική αστυνομία φέρεται να ενημερώθηκε από αστυνομία ευρωπαϊκής χώρας όταν εντοπίσθηκε λάδι νοθευμένο με χρωστικές ουσίες, με χώρα προέλευσή την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας κατασχέθηκαν επίσης πέντε αυτοκίνητα, τρία εκ των οποίων είναι πολυτελή όπως και ανυψωτικά μηχανήματα (κλαρκ). Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αργά χθες βράδυ ενώπιον των εισαγγελικών αρχών όπου αναμενόταν να ζητήσουν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν.

Πηγή: onlarissa