Με θέμα την «Αγροτική Αναγέννηση» πραγματοποιείται στο Ρέθυμνο το 7ο συνέδριο της EURIPA στις 2-4 Νοεμβρίου 2017 στο Πάνορμο Μυλοποτάμου.

Με τη συμμετοχή ιατρών, επαγγελματιών υγείας, ερευνητών και επιστημόνων από διάφορες χώρες εντός και εκτός Ευρώπης, το συνέδριο έχει ως στόχο τη διάχυση της γνώσης και των αποτελεσμάτων της ιατρικής έρευνας για την ανάδειξη των ιατρικών αναγκών και των νεωτεριστικών επιτευγμάτων σχετικά με τη βελτίωση και τη διασφάλιση της υγείας των αγροτικών πληθυσμών.

Η δράση του συλλόγου “EURIPA” εστιάζει στη στήριξη των επαγγελματιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που υπηρετούν σε αγροτικές και απομονωμένες περιοχές και στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας που προσφέρονται στους αγροτικούς και δύσκολα προσβάσιμους πληθυσμούς.

Το φετινό συνέδριο πραγματοποιείται σύμφωνα με τους διοργανωτές, σε μία περίοδο όπου οι αγροτικοί πληθυσμοί έχουν περισσότερο ανάγκη τη διασφάλιση της υγείας τους λόγω της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Οι εγγραφές θα είναι ανοιχτές όλες τις μέρες του συνεδρίου στο ξενοδοχείο “Sensimar Royal Blue Resort & Spa” στο Πάνορμο.

Ο EURIPA είναι μια οργάνωση του δίκτυου της WONCA Europe που ιδρύθηκε από οικογενειακούς γιατρούς για να αντιμετωπίσει τις ανάγκες υγείας και ευεξίας των αγροτικών κοινοτήτων και τις επαγγελματικές ανάγκες εκείνων που τους εξυπηρετούν σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αντιπροσωπεύει ένα αυξανόμενο δίκτυο αγροτών και οργανισμών σε ολόκληρη την Ευρώπη που εργάζονται από κοινού για τη διάδοση ορθών πρακτικών και τη δρομολόγηση πολιτικής έρευνας για το σκοπό αυτό. Η WONCA Europe έχει 47 οργανώσεις μέλη και εκπροσωπεί περισσότερους από 75.000 οικογενειακούς γιατρούς στην Ευρώπη.

ΑΠΕ – ΜΠΕ