Ταξίδι στις γεύσεις της Κρήτης,  στα ελληνικά προϊόντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και γνωριμία με τους τοπικούς παραγωγούς υπόσχεται η 8η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων “ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση – Τοπικές Γεύσεις Ελλάδας”, που θα πραγματοποιηθεί στο περίπτερο 12 της ΔΕΘ,  από το Σάββατο 28 Οκτωβρίου και έως τις 5 Νοεμβρίου.

Δεκάδες εκθέτες από κάθε γωνιά της Κρητικής γης αλλά και παραγωγοί από άλλες περιοχές όπως: Κατερίνη, Τρίκαλα, Καλάβρυτα, Κομοτηνή, Λάρισα, Βοιωτία, Θεσσαλονίκη, Νίσυρο, Μεσσηνία, Ημαθεία, Αττική, Λήμνο, Καστοριά, Καβάλα, Κιλκίς κ.α. εμπλουτίζουν την έκθεση και παρουσιάζουν στους χιλιάδες επισκέπτες μια μεγάλη ποικιλία τοπικών προϊόντων. Κοινό αλλά και επαγγελματίες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν, να γευτούν και να προμηθευτούν αγνά προϊόντα απευθείας από τους παραγωγούς. Λάδι, τυροκομικά προϊόντα, παξιμάδια – αρτοσκευάσματα, μέλι, βασιλικό πολτό, βότανα, γλυκά, ζυμαρικά, ρακί, κρασί, καλλυντικά, αλόη είναι μερικά από τα προϊόντα που θα παρουσιάσουν εκθέτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας.  Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχει και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με εκθεσιακό περίπτερο παρουσιάζοντας στους επισκέπτες την πλούσια ποικιλία προϊόντων που παράγονται στην περιοχή της.

Για εννιά ημέρες η καρδιά των τοπικών προϊόντων θα χτυπά δυνατά στη Θεσσαλονίκη. Θα είναι ένα ταξίδι γεύσης, μουσικής, χορού αλλά και πολιτισμού καθώς στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων, οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν πλήθος μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων. Οι συντελεστές είναι εκατοντάδες: περισσότεροι από 400 χορευτές, 60 μουσικοί, δεκάδες εκπρόσωποι κρητικών πολιτιστικών σωματείων, αλλά και πλήθος εκπροσώπων πολιτιστικών σωματείων από άλλες περιοχές της Ελλάδας συνθέτουν ένα πολιτιστικό αντάμωμα όσων υπηρετούν τις αξίες των παραδόσεων των ιδιαίτερων περιοχών της χώρας μας.

Η είσοδος στην Έκθεση θα είναι ελεύθερη, ενώ θα παρέχεται δωρεάν πάρκινγκ σε όλα τα οχήματα.
Οι ώρες λειτουργίας της Έκθεσης για τα Σαββατοκύριακα θα είναι από τις 10:30 το πρωί έως και τις 9.30 το βράδυ.

Τις καθημερινές, η έκθεση θα είναι ανοικτή από τις 12:00 το μεσημέρι έως και τις 9:30 το βράδυ.