Ενημερωτική συνάντηση για τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων διοργανώνεται την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017 στις 10 το πρωί, στο συνεδριακό χώρο του  ΕΒΕΑ, στον 6ο όροφο, Ακαδημίας 7, Αθήνα, με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και του ΥΠΕΝ.

Ειδικότερα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα απευθύνουν χαιρετισμό μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος ενώ χαιρετισμό θ΄απευθύνουν εκτός των άλλων ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος και ο Δημήτρης Πολιτόπουλος, πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης.

Υπενθυμίζουμε ότι το πλαίσιο για τις πλαστικές σακούλες αλλάζει και στο νέο καθεστώς καλούνται να προσαρμοστούν και οι επιχειρήσεις και οι καταναλωτές, για εναλλακτική διαχείριση των συσκευασιών.

Στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα συνεχίζεται η επεξεργασία του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Τροποποίηση ν. 2939/2001 για την εναλλακτική διαχείριση των συσκευασιών και άλλων προϊόντων, προσαρμογή στην οδηγία 2015/720/ΕΕ, ρύθμιση θεμάτων του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης και άλλες διατάξεις».

Σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν 22 Εγκεκριμένα Συστήματα  εναλλακτικής διαχείρισης που καλύπτουν τις συσκευασίες, τις φορητές στήλες (μπαταρίες), τους συσσωρευτές, τα απόβλητα ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού , τα μεταχειρισμένα ελαστικά, τα απόβλητα λιπαντικών ελαίων, τα Οχήματα Τέλους Κύκλου Ζωής (αυτοκίνητα) και τα απόβλητα των εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων.