Δεν υπάρχει πλέον ούτε ένα προϊόν υπό περιορισμό με τη Ρωσία, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Οικονομίας Νιχάτ Ζεϊμπεκτζί, αναφέροντας ότι από τα τέλη Οκτωβρίου θα αρχίσουν να φτάνουν στη Ρωσία και ντομάτες και άλλα αγροτικά προϊόντα της Τουρκίας.

 

Ο Ζεϊμπεκτζί προέβη σε δηλώσεις προς δημοσιογράφους έπειτα από την πρόσφατη 15η συνεδρίαση του Ρωσο-Τουρκικού Διακυβερνητικού Μεικτού Οικονομικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στο Καζάν του Ταταρστάν που υπάγεται στην Ρωσική Ομοσπονδία.

 

Αναφέροντας ότι στα πλαίσια της συνάντησης εξετάστηκαν όλα τα θέματα ανάμεσα στη Ρωσία και την Τουρκία, είπε το εξής:
«Η βασική μας αρχή στις εμπορικές οικονομικές μας σχέσεις με την Ρωσία είναι να μην υπάρχει κανένα εμπόδιο μπροστά από τις σχέσεις των δύο χωρών στο εμπόριο, την επένδυση και την οικονομία».

 

Αφού τόνισε ότι υφίστανται εξίσου θετικές προσεγγίσεις από τα δύο μέρη επί αυτής της κατεύθυνσης, σημείωσε τα παρακάτω:

 

«Διότι αυτή τη στιγμή δεν έχει απομείνει κανένα προϊόν υπό περιορισμό με τη Ρωσία στα αγροτικά προϊόντα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον υπουργό Ενεργείας της Ρωσίας Αλεξάντρ Νόβακ για τα καλά νέα που μας είπε σήμερα. Μετέθεσαν την άρση του περιορισμού στην εισαγωγή ντομάτας για την 1η Νοεμβρίου αντί της 1ης Δεκεμβρίου, δηλαδή από τα τέλη Οκτωβρίου θα αρχίσουν να έρχονται στη Ρωσία και ντομάτες και άλλα αγροτικά προϊόντα της Τουρκίας, θα περιμένουμε και θα δούμε».

 

Πηγή: http://www.trt.net.tr