Για τον Γιώργο Σταύρου και το agrotes.eu

Ο Τάσος Χαλκίδης είναι πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Βέροιας και μέλος της Πρωτοβουλίας αγροτών. Το agrotes.eu τον συνάντησε στο “μπλόκο” της Κουλούρας την ώρα που ετοιμαζόταν μαζί με τους υπόλοιπους αγρότες να κλείσουν συμβολικά τον δρόμο για 1 ώρα. “Δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ την λέξη μπλόκο σήμερα, το 2016.” μας δήλωσε ο κ.Χαλκίδης και μας τόνισε πως οι αγρότες πρέπει να έχουν λογικές απαιτήσεις. Μας αναφέρει επίσης ότι οι περισσότεροι αγρότες δεν ξέρουν τον λόγο για τον οποίο βρίσκονται στον δρόμο αυτή την στιγμή.
Περισσότερα στην συνέντευξη που ακολουθεί:

12666450_10207728586325500_1429123932_n

Πότε και γιατί ξεκινήσατε τις κινητοποιήσεις; 

Εμείς από τον Οκτώβριο είμαστε στον κόμβο της Κουλούρας, φωνάζουμε για το φορολογικό, το ασφαλιστικό και για τους, κύριο επάγγελμα, αγρότες. Πήγαμε στην Αθήνα μαζί με 10.000 αγρότες σαν Πρωτοβουλία αγροτών και ζητούσαμε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Σήμερα ξανά είμαστε σε κομβικά σημεία οι Έλληνες αγρότες, πλημμύρα από αγρότες και φωνάζουμε για το δίκιο μας.

Σε περίπτωση που περάσει το επίμαχο Νομοσχέδιο πως βλέπετε τα πράγματα για τον πρωτογενή τομέα;
Αν περάσει το φορολογικό και το ασφαλιστικό θα είναι ότι χειρότερο για τους αγρότες.

Μιλάτε με αγρότες από την υπόλοιπη χώρα;
Έχουμε κάνει ήδη κάποιες συναντήσεις στα Τέμπη, την Σίνδο και τα Μάλγαρα. Χθες το βράδυ ήρθαν από τον κόμβο των Μαλγάρων εδώ στον κόμβο της Κουλούρας και κάναμε ένα πλαίσιο να συγκλίνουμε μαζί με τα Τέμπη και τα Μάλγαρα επειδή είμαστε από τα πιο μεγάλα μπλόκα για να μπορέσουμε να πάμε με μια κοινή γραμμή, σαν μια γροθιά να συζητήσουμε για τα προβλήματα που έχουμε. Σύντομα θα έχουμε συνάντηση στα “Πράσινα Φανάρια” να δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση και να δούμε αν συγκλίνουν και αυτοί μαζί μας και να συνεχίσουμε όλοι μαζί τον αγώνα.

Την Πέμπτη θα συμμετάσχετε στο συλλαλητήριο;
Κι εμείς μαζί με όλους τους υπόλοιπους φορείς την Πέμπτη θα συμμετάσχουμε στο μεγάλο συλλαλητήριο για να δείξουμε ότι ο αγροτικός κόσμος είναι αλυσίδα με τις υπόλοιπες τάξεις όπως φορτηγατζήδες, εργάτες και άλλοι.
Εμείς εδώ στην περιοχή είμαστε ροδακινοπαραγωγοί και σε εμάς βασίζεται μια ολόκληρη αλυσίδα ανθρώπων. Όπως κατά καιρούς μας έχουν βοηθήσει πολύ έτσι κι εμείς την Πέμπτη θα ενισχύσουμε το συλλαλητήριο. Το μυαλό όλων των αγροτών βρίσκεται στην Πέμπτη όπου σε όλες τις πόλεις θα γίνουν συλλαλητήρια και θα συμπαρασταθούμε. AG

12648123_10207728586205497_989827466_n

Πηγή: agrotes.eu