«Για τις ελληνοποιήσεις ξένων πατατών και το κόστος των σπόρων στην Ελλάδα» συναντήθηκε αντιπροσωπεία πατατοπαραγωγών και αιρετών Ηλείας και Αχαΐας με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου την Τρίτη 15 Μαρτίου, όπως είπε στο Agronews ο Σπύρος Κούγιας, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου πατατοπαραγωγών Ηλείας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Κούγια, «ο κ. Αποστόλου είπε σχετικά με τις ελληνοποιήσεις ότι ετοιμάζονται τα κλιμάκια του Υπουργείου Ανάπτυξης να ξεκινήσουν τους ελέγχους».

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, επίσης, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Πατατοπαραγωγών Ηλείας και αναπληρωτής δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Διονύσης Μάλλιαρης, ο δήμαρχος Ήλιδας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, και ο δήμαρχος Δυτ. Αχαΐας, Χρήστος Νικολάου.

Όπως τόνισε ο κ. Κούγιας, δεδομένης της έλλειψης πατατών σε πολλές ευρωπαϊκές αγορές, αλλά και των μειωμένων εκτάσεων θερμοκηπίου και ανοιξιάτικων φέτος στην Ελλάδα, είναι μία ευκαιρία γ ια τους Έλληνες παραγωγούς να πουλήσουν σε καλές τιμές, κάτι που είναι απίθανο χωρίς τους ελέγχους για τυχόν ελληνοποιήσεις αιγυπτιακών πατατών. Σημειωτέον ότι οι τελευταίες είναι παραδοτέες στα σούπερ μάρκετ μόλις στα 32-34 λεπτά το κιλό.

Πηγή