O διαγωνισμός καινοτομίας και επιχειρηματικότητας για τον ελαιοκομικό τομέα «Olivechallenge» πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης «FOOD EXPO».

 

Με διοργανωτή τη Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου «Φίλαιος» και χορηγό την Olympian Green, ο διαγωνισμός διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία. Φιλοσοφία του διαγωνισμού είναι η εφαρμογή καινοτόμων ιδεών και τεχνολογιών πάνω στον ελαιοκομικό τομέα, με στόχο τη βελτίωση της παραγωγής αλλά και της ποιότητας του ελαιολάδου, καθώς και η βέλτιστη αξιοποίηση των υποπροϊόντων της ελιάς.

 

Ο κ. Φώτης Μαυρουδής, Γενικός Διευθυντής της Olympian Green, βραβεύοντας μία από τις ομάδες, η οποία προκρίθηκε στην τρίτη φάση του διαγωνισμού δήλωσε: «Η συμβολή της καινοτομίας στην αγροτική οικονομία και η χρήση σύγχρονων τεχνολογιών, μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στη βελτίωση της παραγωγής και στη δημιουργία ανώτερης ποιότητας προϊόντων προς όφελος όλων των εμπλεκομένων, των εξαγωγών και, συνολικά, της εθνικής οικονομίας».

 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Olympian Green που εξάγει, μεταξύ άλλων, συσκευασμένο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, βρώσιμες ελιές και ξύδι μπαλσάμικο, ολοκλήρωσε την κατασκευή υπερσύγχρονων ολοκληρωμένων παραγωγικών εγκαταστάσεων 3.000 τ.μ. Τα προϊόντα της Olympian Green διατίθενται σε πάνω από 18 χώρες, ενώ επίκειται και η προσθήκη νέων χωρών.