Νέα δεδομένα στην επιχειρηματική δραστηριότητα των οινοποιητικών συνεταιρισμών δημιουργεί η συμφωνία που υπέγραψαν την Δυετέρα 26 Φεβρουαρίου η ZOINOS και η Patraiki Wines, με την οποία ο οινοποιητικός συνεταιρισμός της Ηπείρου αναλαμβάνει τη μεταποίηση και το εμπορικό δίκτυο της Ένωσης Πατρών.

 

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο πρόεδρος της ZOINOS Βαγγ. Αργύρης κατά την υπογραφή της συμφωνίας, η συνεργασία των δύο ιστορικών οινοποιητικών συνεταιρισμών αναβαθμίζει εκ των πραγμάτων την παρουσία τους στην οινική αγορά και ενισχύει την ανταγωνιστικότητά τους, ενώ παράλληλα στέλνει το μήνυμα των συμπράξεων και των συνεργασιών στο συνεταιριστικό χώρο ώστε να αντιμετωπισθούν από καλύτερη θέση τα οξυμένα προβλήματα που έχει προκαλέσει η κρίση.

 

Ανάλογη δήλωση έκανε και ο πρόεδρος της ΠΑΤΡΑΙΚΗΣ Δημ. Παρασκευόπουλος, προσθέτοντας ότι η συμφωνία βάζει τέλος πλέον στην αβεβαιότητα των αμπελουργών της Αχαΐας για το εισόδημά τους.

 

Σημειώνεται ότι η ZOINOS είναι μια από τις πλέον υγιείς οινοποιητικές συνεταιριστικές μονάδες, ενώ τόσο η ίδια όσο και η ΠΑΤΡΑΙΚΗ έχουν ισχυρή παρουσία με δεκάδες μοναδικές ετικέτες στην εγχώρια οινική αγορά αλλά και αξιοσημείωτη εξαγωγική δραστηριότητα με αναγνωρίσιμα προϊόντα στις ξένες αγορές.

 

Η ΚΕΟΣΟΕ χαιρετίζει τη συνεργασία και θεωρεί ότι η επέκταση των συνεργασιών μεταξύ των οινοποιητικών συνεταιρισμών και όχι μόνο, είναι αναγκαία συνθήκη στη σημερινή συγκυρία.