Η διοργάνωση συλλαλητηρίου την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου, στη Θεσσαλονίκη, έξω από την έκθεση Agrotica με αγροτικά μηχανήματα θα αποτελέσει την έναρξη των φετινών αγροτικών κινητοποιήσεων, σύμφωνα με την νεοσύστατη Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Ελλάδας, η οποία θα έχει τον συντονισμό των κινητοποιήσεων για τους επόμενους δύο μήνες.

 

Όλα τα σενάρια είναι ανοικτά. Κατά τόπους η κάθε Επιτροπή μπορεί να προβαίνει σε επιμέρους διαμαρτυρίες.

 

Αυτά αποφάσισαν πάνω από 150 αγρότες, οι περισσότεροι εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων και φορέων ανά την επικράτεια, στην πανελλαδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο Πολιτιστικό κέντρο της Νίκαιας.

 

Στην συνοπτική ομόφωνη ανακοίνωση που εξέδωσαν οι αγρότες, με το πέρας της πανελλαδικής σύσκεψης, αναφέρονται τα εξής: «Με την ολοκλήρωση μιας σειράς συναντήσεων και επαφών των εκπροσώπων των αγροτών απ΄όλη την χώρα και την διεξοδική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια, αποφασίστηκαν τα εξής: η συγκρότηση της Επιτροπής Αγώνα Αγροτών Ελλάδας, η οποία θα συντονίσει τις μελλοντικές μας διαμαρτυρίες, αρχής γενομένης από την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου στην Agrotica, με σκοπό να αγωνιστούμε για την επίλυση των προβλημάτων μας. Η συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης αποτελεί την αφετηρία και όχι τη λήξη των κινητοποιήσεων. Γι αυτό καλούμε όλους τους αγρότες που ταυτίζονται με τις θέσεις μας να παραστούν με κάθε μέσο που διαθέτουν και ενωμένοι να παλέψουμε για την ανατροπή αυτής της αντιαγροτικής πολιτικής».

 

Από τη Λάρισα το μέλος της επιτροπής, Γιώργος Μαχάς, σε δήλωσή του τόνισε ότι «οι αγρότες συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Ελλάδας για να ξεκινήσουν ένα νέο αγώνα για τα δύσκολα μέτρα που έχουν ψηφιστεί, αλλά και τα επόμενα» ενώ από την μεριά του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου του δήμου Πέλλας, Γιώργος Παπαδόπουλος, είπε πως «οι διαθέσεις των αγροτών που συγκεντρώθηκαν στη Νίκαια είναι να υπάρξει κοινή πορεία του αγώνα».

 

Τέλος, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας Θέμης Καλπακίδης, σημείωσε πως σημασία για τον αγώνα έχει η συμμετοχή του κόσμου, ενώ σχετικά με την ενότητα του αγροτικού κινήματος είπε πως παρά τις προσπάθειες για ενότητα «κάποιοι επέλεξαν να διαχωρίσουν τον δρόμο».