Οι πρόσφατες εξελίξεις όσον αφορά τα καπνά εσοδείας 2016, που παραμένουν απλήρωτα στα χέρια των παραγωγών, ήταν το επίκεντρο συνάντησης σημερινής συνάντησης του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλειου Κόκκαλη, με το Προεδρείο της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Καπνού.

 

Συγκεκριμένα, έγινε συζήτηση για την πρόσφατη τελική συμφωνία των παραγωγών με 4 από τις μεταποιητικές επιχειρήσεις (ΚΑΒΕΞ-Νίκος Γλεούδης, Μισσιριάν, Ναξιάδης και ΣΕΚΕ) όπου απορροφάται το σύνολο της ποσότητας των καπνών κυριότητας των καπνοπαραγωγών εσοδείας 2016. Επίσης, ο κ. Κόκκαλης ενημερώθηκε από τον νομικό σύμβουλο των καπνοπαραγωγών, για τις νομικές εξελίξεις και την πορεία της υπόθεσης.

 

Σημειώνεται πως από πλευράς Διεπαγγελματικής παραβρέθηκαν, ο Πρόεδρος κ. Βασίλειος Μελενεκλής, ο Γενικός Γραμματέας κ. Νικόλαος Τζούμας, ο νομικός σύμβουλος των καπνοπαραγωγών κ. Ιωσήφ Καραδέδος, και μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΔΟΑΚ.

 

Από την πλευρά του ο υφυπουργός, ευχαρίστησε τις μεταποιητικές επιχειρήσεις για το ενδιαφέρον τους να αγοράσουν το σύνολο των καπνών και δεσμεύτηκε να παρακολουθεί τις νομικές εξελίξεις γύρω από το συγκεκριμένο θέμα ώστε να επιτευχθεί η κατά το δυνατόν συντομότερη πληρωμή των παραγωγών.

 

Κλείνοντας τα μέλη του Προεδρείου εξέφρασαν ιδιαίτερες ευχαριστίες στον υφυπουργό για το ενδιαφέρον του και τις πρωτοβουλίες για την επίλυση του όλου θέματος.