Κεντρικός ομιλητής εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης στην εκδήλωση «1st GREEK INVESTMENT FORUM» που θα διεξαχθεί στην Κίνα την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου στην πόλη Xi’An (πρωτεύουσα της Επαρχίας Shaanxi) θα είναι ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης.

 

Η εκδήλωση διεξάγεται σε συνδιοργάνωση της BELT AND ROAD ASSOCIATES με την China Association for International Economic Cooperation (CAFIEC), έναν οργανισμό του Υπουργείου Εμπορίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και με την Κυβέρνηση του Xi’An.

 

Είναι η πρώτη φορά που θα παρουσιαστεί, σε μια τέτοιου τύπου εκδήλωση η Ελλάδα ως τόπος επενδυτικού ενδιαφέροντος ενώπιον 200-250 εκπροσώπων επενδυτικών επιχειρήσεων της Κίνας και Κινεζικών εταιρειών που επενδύουν συστηματικά στο εξωτερικό.

 

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας θα διεξαχθούν σειρά από ομιλίες αναφορικά με την Ελλάδα ως τόπο επενδυτικού ενδιαφέροντος αλλά και για σειρά από Κλάδους της Ελληνικής Οικονομίας που παρουσιάζουν ειδικό ενδιαφέρον για τους ξένους επενδυτές, μεταξύ αυτών και ο αγροδιατροφικός τομέας.

 

Στο περιθώριο της επίσκεψης του Αν. Υπουργού στην Κίνα θα λάβουν χώρα επίσης επαφές με μέλη της κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.