Η κυβέρνηση με την υπερψήφιση της τροπολογίας 1409/44 του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ), διορθώνει μια αδικία που αφορούσε στην απουσία κλιμακωτής χρέωσης της ημερήσιας κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, προς όφελος των πολιτών, τονίζει ο υπ . Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης

 

Το εν λόγω αίτημα είχε υποβληθεί από δεκάδες πολίτες και στην ιστοσελίδα www.kathimerinotita.gov.gr,  οι συνεργάτες της οποίας το προώθησαν και επικοινώνησαν άμεσα με τις αρμόδιες υπηρεσίες θέτοντας υπόψη τους τα προβλήματα που δημιουργούνταν από το προηγούμενο καθεστώς.

 

Με το νέο τιμολόγιο των Υ.Κ.Ω., όταν ο πολίτης υπερβαίνει την κατανάλωση ενός κλιμακίου, θα τιμολογείται πλέον με την υψηλότερη χρέωση του επόμενου κλιμακίου μόνο για την υπερβάλλουσα κατανάλωση και όχι για το σύνολο όπως ίσχυε μέχρι σήμερα. Συν τοις άλλοις, η ρύθμιση προβλέπει την εφαρμογή του ίδιου κλιμακωτού τιμολογίου και για τη νυχτερινή κατανάλωση, ενώ μέχρι τώρα ίσχυε ενιαία τιμή για όλες τις κιλοβατώρες, ανεξαρτήτως κατανάλωσης.

«Κύρια φιλοσοφία της πλατφόρμας μας, εξακολουθεί να παραμένει η προσπάθεια βελτίωσης των θεμάτων που άπτονται της καθημερινότητας όλων μας, σε συνεργασία πάντα με όλους τους φορείς» αναφέρει ο υπουργός.