Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Εθνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ),  προχώρησε στο σχεδιασμό δράσεων στο πλαίσιο των οποίων, από τις 20 έως τις 23 Νοεμβρίου 2017, προγραμματίζεται σχετική ενημέρωση σε 33 σχολικά τμήματα έξι δημοτικών σχολείων σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Εταιρία ΟΤΑ «Ανατολική Α.Ε.».

Παράλληλα, το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Νοεμβρίου, διοργανώνονται εργαστήρια ανακύκλωσης για παιδιά και ενήλικες στο φουαγιέ του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης (Βασ. Γεωργίου Α΄ 1, Ισόγειο), με τις ακόλουθες συμμετοχές:

  • Το σωματείο Τέχνης «Μορφογέννεσις» θα δημιουργήσει διακοσμητικά στοιχεία και ‘’έργα τέχνης’’ από πλαστικά μπουκάλια, καπάκια συσκευασιών, κομμάτια ξύλου κ.ά.
  • Η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ «Eco – Greece» θα παρουσιάσει το πρόγραμμα που εκπονεί, ανακυκλώνοντας χρησιμοποιημένες πολυστρωματικές συσκευασίες (tetrapack)
  • Η «Reλακ – tech – Jewellery» θα παρουσιάσει την αξιοποίηση  εξαρτημάτων από παλιούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, δημιουργώντας κοσμήματα

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν κατά τις ώρες 10.00 έως 14.00. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να έχουν μαζί τους κενές συσκευασίες tetrapack, από γάλα, χυμούς κ.λπ.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (European Week for Waste Reduction), που διαρκεί από 18 έως 26 Νοεμβρίου 2017, αποτελεί τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή καμπάνια στην κατηγορία της και συντονίζεται από τον Εθνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης  ο οποίος έχει απευθύνει κάλεσμα σε ΟΤΑ, δημόσιες αρχές, επιχειρήσεις κ.λπ., προκειμένου να συμμετάσχουν οργανώνοντας σχετικές δράσεις.