Το Πρωινό της Καλύμνου, στο πλαίσιο του θεσμού «Ελληνικό Πρωινό», παρουσιάστηκε στην Κάλυμνο από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με τους φορείς του νησιού.
Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Καλύμνου, κ. Νικόλαο Τσαγκάρη, παρουσία του Εκπροσώπου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας και Υπεύθυνου του θεσμού «Ελληνικό Πρωινό», Γεωργίου Πίττα.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν τα προτεινόμενα πλούσια εδέσματα του Ελληνικού Πρωινού της Καλύμνου, προσφορά των Παραγωγών, των Επαγγελματιών και των Κοινωνικών Φορέων του νησιού. Το παγκοσμίως γνωστό θυμαρίσιο μέλι, τα μυρωδάτα αρτοσκευάσματα προεξάρχοντος του Επτάζυμου Άρτου, τα ντόπια τυροκομικά προϊόντα, τα αλίπαστα & καπνιστά προϊόντα της θάλασσας και τα αγροτικά προϊόντα, κυρίως εσπεριδοειδή της κοιλάδας του Βαθύ, τα αιθέρια έλαια από βότανα της Καλυμνιακής γης και οι παρασκευές αλμυρών και γλυκών εδεσμάτων από την πλούσια παράδοση του νησιού.
«Αυτό το πολιτισμικό- γαστρονομικό πλούτο της Καλύμνου, καλούμαστε να αξιοποιήσουμε εμείς οι ξενοδόχοι της περιοχής, προσφέροντας τον στους επισκέπτες του νησιού και κάνοντας τους να πάρουν μαζί τους φεύγοντας όσο περισσότερη Κάλυμνο γίνεται» ανέφερε ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων Καλύμνου, Νίκος Τσαγκάρης.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα και Γαστρονομίας, Φιλήμονας Ζαννετίδης ανέφερε ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019, στηρίζει όλες τις δράσεις που αφορούν την αιγαιακή διατροφή και την προώθηση των τοπικών προϊόντων των νησιών.
«Γίνεται προσπάθεια διασύνδεσης του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό, με επιστέγασμα τη διάθεση των τοπικών προϊόντων για τις ανάγκες του τουρισμού».

Πηγή: ΕΡΤ