Με ‬δεκάδες‭ ‬οινοποιεία‭ ‬και‭ ‬μεγάλες‭ ‬εκτάσεις‭ ‬αμπελώνων,‭ ‬η Κεντρική‭ ‬Ελλάδα είναι από τις πιο‭ ‬σημαντικές ―αλλά ίσως ‭ ‬λιγότερο γνωστές― οινικές περιφέρειες.

 

Με στόχο να τη μάθει το οινόφιλο κοινό και οι επαγγελματίες της εστίασης, η Ενωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Κεντρικής Ελλάδας (ΕΝΟΑΚΕ) ξεκίνησε πέρυσι την‭ ‬ομαδική παρουσίαση‭ ‬‬των ‬κρασιών της στην Αθήνα με ‭ ‬την ‭ ‬εκδήλωση ‭ γευσιγνωσίας «ΟινοΚεντρικά».

 

Φέτος,‭ τα‭ ‬ΟινοΚεντρικά‭ ‬οργανώθηκαν‭ ‬για δεύτερη‭ ‬φορά,‭ ‬στο‭ ‬ξενοδοχείο Μεγάλη‭ ‬Βρεταννία‭ ‬ ‬(Κυριακή‭ ‬‬26‭‭ ‬Νοεμβρίου‭ ‭ ‬2017)‭ και‭ είχαν‭ περισσότερους‭ ‬από‭ ‬1.100 επισκέπτες.

 

Ήταν μια συνδιοργάνωση της ΕΝΟΑΚΕ, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας‭ ‬και‭ ‬της‭ ‬Αγροδιατροφικής‭ ‬Σύμπραξης‭ ‬ ‭‬Στερεάς Ελλάδας.

 

Στα‭ ‬ΟινοΚεντρικά‭ ‬ ‭‬2017‭ ‬δοκιμάστηκαν‭ κρασιά‭ ‬22‭ ‬καθιερωμένων‭ ‬και‭ ‬ ‬νεότερων οινοποιείων Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας, Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων και Φθιώτιδας.

 

Οι επισκέπτες ήρθαν σε επαφή με τα «Κρασιά των Βουνών», όπως αυτοπροσδιορίζονται τα‭‭ ‬κρασιά‭ ‬της‭ ευρείας‭ ‬αυτής‭ οινοπαραγωγικής‭ ‬περιοχής, ενώ καινοτομία‭ της ‬φετινής‭ ‬εκδήλωσης‭ ‬ήταν‭ ‬το‭ ‬«Wine ‭‬Βar»‭ ‬των‭ ‬ΟινοΚεντρικών,‭ ‬ όπου‭ ‬οι επισκέπτες μπορούσαν να δοκιμάσουν τα κρασιά της Κεντρικής Ελλάδας σε συνδυασμό με τοπικά προϊόντα γαστρονομίας όπως αλλαντικά (Αλλαντοποιείου Στρεμμένου και Φάρμας Μπράλου), αυγοτάραχο (Trikalinos), ελιές (Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Στυλίδας), καπνιστή πέστροφα ‭ ‬(Frésco), μανιτάρια ‭ ‬(Δίρφεως),‭ ‬ ‭ ‬ντολμαδάκια (Παλίρροιας), ‭ ‬ξηρά‭ ‬ σύκα (Ascada Farm) τυριά (Maltezos Farm, Ολύμπου, Παγώνη και Πέππα) και εμφιαλωμένο νερό (Θεώνη).

ΑΠΕ – ΜΠΕ