Οι αναπτυξιακές ευκαιρίες που προσφέρει η κατάσταση της οικονομίας και της βιομηχανίας τροφίμων των ΗΠΑ, για τις ελληνικές επιχειρήσεις θα αναλυθούν διεξοδικά στο Export USA Forum 2017 με τίτλο «Analyzing The American Food Reality».

Το Τμήμα Trade USA του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, διοργανώνει για 2η συνεχή χρονιά το Export USA Forum 2017 με τίτλο «Analyzing The American Food Reality». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017 στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία.

Η θεματολογία του συνεδρίου συνδέεται άμεσα με τα τεκταινόμενα της αγοράς σύμφωνα με τα οποία οι συνολικές πωλήσεις της αμερικανικής βιομηχανίας τροφίμων και ποτών, ανέρχονται σε 2.06 τρις δολάρια εκ των οποίων το 1.06 τρις δολάρια ανήκει σε πωλήσεις λιανικής, ενώ ο υπόλοιπος τζίρος ανήκει στον τομέα FoodService. Ταυτόχρονα, η αγορά εμφανίζει ετήσιo ρυθμό ανάπτυξης ύψους 4.1% και αναμένεται να ξεπεράσει τα 997 δισ. δολάρια έως το 2025.

Το τμήμα Trade USA του επιμελητηρίου, αναγνωρίζοντας τις αναπτυξιακές ευκαιρίες που προσφέρει η κατάσταση της οικονομίας και της βιομηχανίας τροφίμων των ΗΠΑ, δίνει τη δυνατότητα στις ελληνικές επιχειρήσεις:

• να ενημερωθούν για τα χαρακτηριστικά και τη δομή της αγοράς όπως και για τις καταναλωτικές τάσεις

• να συζητήσουν με εκπροσώπους Αμερικανικών Κολοσσών

• να εξερευνήσουν νέες Αμερικανικές υπο-αγορές για την επέκταση των δραστηριοτήτων τους στην αγορά

Παράλληλα, θα ενημερωθούν για τα χαρακτηριστικά της αποκλειστικής συνεργασίας του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με την Specialty Food Association, όπως για παράδειγμα τη διοργάνωση επιχειρηματικής αποστολής με Αμερικανούς Αγοραστές τον Μάρτιο 2018 αλλά και τη συμμετοχή της στην 83η ΔΕΘ, και οι οποίες θα εκφράζονται σε αποκλειστική συνεργασία με το εξειδικευμένο Τμήμα TradeUSA του Επιμελητηρίου.

Πιο συγκεκριμένα η θεματολογία του συνεδρίου θα κινηθεί στους παρακάτω άξονες:

• Σκιαγράφηση της αμερικανικής αγοράς μέσω πολιτικοοικονομικής και κοινωνικής προσέγγισης και ο αντίκτυπός της στον τομέα των τροφίμων και ποτών

• Ανάλυση των δικτύων διανομής και του ανταγωνισμού και πώς θα πρέπει να διαμορφώνονται το operation και τα logistics μιας επιχείρησης

• Επεξήγηση των διατροφικών συνηθειών και συμπεριφορών των καταναλωτών και πώς επηρεάζουν τη βιομηχανία τροφίμων και ποτών και κατ’ επέκταση τις επιχειρήσεις

• Παρουσίαση στρατηγικών εργαλείων για την οικοδόμηση ενός επιτυχημένου brand για την αγορά των ΗΠΑ

• Ενημέρωση για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των κανονισμών του U.S. FDA και οι σωστές πρακτικές / συνεργασίες που θα πρέπει να εφαρμόζονται από τις εταιρίες.

Δήλωση

Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μωύσογλου, επικεφαλής του τμήματος TradeUSA του Επιμελητηρίου, «Το 2nd ExportUSA Forum αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία ενημέρωσης και δικτύωσης για τις Ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα τροφίμων και ποτών. Στόχος του τμήματος είναι η άμεση διασύνδεση των Ελληνικών επιχειρήσεων με την αγορά των ΗΠΑ, η οποία και εκφράζεται με τους εξαιρετικά σημαντικούς Αμερικανούς προσκεκλημένους. Βεβαίως, το φόρουμ αποτελεί την απαρχή μίας σειράς δράσεων που θα διοργανώσει το τμήμα TradeUSA του Επιμελητηρίου στην Ελλάδα και την Αμερική και οι οποίες θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια του φόρουμ.»

ΑΠΕ – ΜΠΕ