«Η εξοντωτική φορολογική επιβάρυνση των επιχειρήσεων και η μεταρρυθμιστική ατολμία της Κυβέρνησης καταγράφονται πλέον και σε διεθνείς εκθέσεις που δείχνουν την Ελλάδα να υποχωρεί, αντί να ανακάμπτει. Δεν υπάρχει περιθώριο και για άλλα χαμένα χρόνια. Χρειάζεται πολιτική αλλαγή».

Τα παραπάνω τονίζει σε δηλώσεις της η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία επισημαίνει ότι «η πρόσφατη δημοσίευση της έγκυρης ετήσιας έκθεσης της Παγκόσμιας Τράπεζας Doing Business 2018 είναι πραγματικά αποκαλυπτική και δικαιώνει πλήρως της ανησυχίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις χαμηλές μεταρρυθμιστικές επιδόσεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τις ανύπαρκτες αναπτυξιακές επιδόσεις της». 

Σύμφωνα με την Έκθεση, τονίζει,  η Ελλάδα καταλαμβάνει την 67η θέση ανάμεσα σε 190 Κράτη, σημειώνοντας υποχώρηση έξι θέσεων συγκριτικά με την περσινή κατάταξη και την τελευταία θέση ανάμεσα σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες – μέλη του ΟΟΣΑ. Οι χειρότερες επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας καταγράφονται στη φορολογία (65η θέση), στην πρόσβαση στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων (90η θέση), στην εφαρμογή των συμβάσεων (131η θέση) και στις μετεγγραφές ιδιοκτησίας (145η θέση).

«Είναι πλέον πασίδηλο ότι η εξοντωτική φορολογική επιβάρυνση των επιχειρήσεων και η μεταρρυθμιστική ατολμία της Κυβέρνησης υπονομεύουν ευθέως την πορεία της ελληνικής οικονομίας που υποχωρεί, αντί να ανακάμπτει. Ταυτόχρονα, όμως δημιουργούνται και ερωτήματα για τη δυνατότητα επίτευξης του αναπτυξιακού στόχου της αύξησης του Α.Ε.Π. κατά 2,4%, όπως αποτυπώνεται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2018», προσθέτει η κ.Μπακογιάννη.

Και υπογραμμίζει ότι «είναι επιτακτική ανάγκη η χώρα μας, στα επόμενα χρόνια, να καταγράψει συνεχείς υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης που θα επουλώσουν τα κοινωνικά τραύματα της οικονομικής κρίσης, θα ενισχύσουν τα δημόσια οικονομικά και θα συμβάλουν στην αύξηση της απασχόλησης. Δεν υπάρχει περιθώριο και για άλλα χαμένα χρόνια. Χρειάζεται πολιτική αλλαγή».