Για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών και ειδικά των κατοίκων της Νότιας Κέρκυρας, περιοχής που επλήγη πρόσφατα από ακραία καιρικά φαινόμενα, σας γνωρίζουμε ότι μετά από επικοινωνία που είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος με τα αρμόδια Υπουργεία, και σε συνεννόηση με τους βουλευτές Κέρκυρας κα. Φωτεινή Βάκη και κ. Κώστα Παυλίδη, η έκτακτη δέσμη μέτρων για την ανακούφιση των πληγέντων από τις πρόσφατες πλημμύρες θα περιλαμβάνει και την Κέρκυρα.

Υπενθυμίζεται ότι όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος η δέσμη μέτρων περιλαμβάνει αποζημιώσεις για την επιδιόρθωση κτιρίων, επίδομα πρώτων εξόδων για την αποκατάσταση της οικοσκευής, επίδομα πληγέντων και αποζημίωση επαγγελματικού εξοπλισμού.

Σημειώνεται τέλος, προκειμένου να λάβουν γνώση και οι πολίτες που τυχόν έχουν πληγεί από τις πρόσφατες θεομηνίες ότι ευθύνη της Περιφέρειας είναι η καταγραφή των ζημιών στις δημόσιες υποδομές και επαγγελματικά κτίρια. Για τις ζημιές σε οικίες, ιδιωτική περιουσία και οικοσκευή η ευθύνη της καταγραφής και απόδοσης των επιδομάτων που θα νομοθετηθούν από την κυβέρνηση ανήκει στο Δήμο Κέρκυρας.

Για δε τις ζημίες στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, οι πολίτες θα πρέπει να απευθυνθούν στον ΕΛΓΑ και τους κατά τόπους ανταποκριτές.