Το Άργος επισκέφθηκε την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017 ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χαράλαμπος Κασίμης μαζί με κλιμάκιο υπηρεσιακών στελεχών του Υπουργείου, όπου συμμετείχε ως κύριος ομιλητής σε ημερίδα με θέμα «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2014-2020 ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ» που διοργάνωσε η Ένωση Αγροτικών Συλλόγων Αργολίδας και το Επιμελητήριο Αργολίδας σε συνεργασία με το Υπουργείο.

 

Στην ομιλία του ο Γενικός Γραμματέας αναφέρθηκε αφενός μεν στις προκλήσεις της νέας ΚΑΠ σε σχέση με το διεθνώς διαμορφούμενο περιβάλλον και με τις πιέσεις στον κοινοτικό προϋπολογισμό, αφετέρου δε στο νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) και στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ως χρηματοδοτικό μέσο χάραξης αναπτυξιακής πολιτικής στο πρωτογενή τομέα. Εστίασε στις επιχειρησιακές προτεραιότητες του ΠΑΑ και ανέπτυξε τα μέτρα πολιτικής που υπηρετούν τους στρατηγικούς του στόχους στη κατεύθυνση αλλαγής του παραγωγικού προτύπου της χώρας.

 

Στην εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμό ο βουλευτής Αργολίδος κ. Γ. Γκιόλας, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδος κ. Α. Χειβιδόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Αργολίδας κ. Σ. Αντωνόπουλος και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδος κ. Φ. Δαμούλος.