Ο Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Νομού Έβρου «Θρακών Αμνός» ολοκλήρωσε τις εργασίες στο πλαίσιο του σχεδίου για την δημιουργία χώρου επεξεργασίας γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων στο Νεοχώρι Ορεστιάδας και πραγματοποιεί τα εγκαίνια αύριο Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017, στις 11 το πρωί.

 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η τελετή των εγκαινίων θα γίνει παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κου Ε. Αποστόλου.

 

Ο «Θρακών-Αμνός» ιδρύθηκε το 2012, σημειώνοντας έκτοτε σταθερά ανοδική πορεία, ενώ σήμερα αριθμεί 180 αιγοπροβατοτρόφους από ολόκληρο το Νομό Έβρου. Δράσεις του Συνεταιρισμού αποτελούν η εμπορία Αιγοπρόβειου Γάλακτος, η εκπαίδευση και συμβουλευτική των παραγωγών, η Συμβολαιακή Γεωργία, οι συνεργασίες με μεγάλα εκπαιδευτικά ιδρύματα και πλέον η Μεταποίηση του Γάλακτος.

 

Με την δημιουργία του χώρου επεξεργασίας Γάλακτος στο Νεοχώρι, Ορεστιάδος, ο Συνεταιρισμός δύναται να εφοδιάζει τους ιδιόκτητους Αυτόματους Πωλητές, αρχικά σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή, αλλά και σύντομα σε περισσότερα σημεία στον Ν. Έβρου, αλλά και σε άλλους Νομούς, στοχεύοντας στην παραγωγή παραδοσιακών αλλά και καινοτόμων γαλακτοκομικών προϊόντων.