«Προσπαθούμε να διορθώσουμε τα αρνητικά μας χαρακτηριστικά και επικεντρωνόμαστε σε τρεις βασικούς στόχους: την οργάνωση των ροών πωλήσεων, την πάταξη των ελληνοποιήσεων και την ταυτοποίηση και ανάδειξη των ελληνικών ποικιλιών» ανέφερε μεταξύ άλλων ο αν. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

 

Η παραπάνω αναφορά έγινε κατά την διάρκεια ομιλίας του σε ημερίδα με θέμα «Η εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων τροφίμων» στο Συνεδριακό Κέντρο Ν. Γερμανός – ΔΕΘ, όπου συμμετείχαν μέλη της κυβέρνησης, εκπρόσωποι φορέων και εισαγωγείς από χώρες όπως η Ιταλία, η Γαλλία, η Πολωνία, η Γερμανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες κ.α.

 

Στη ομιλία του ο αν. υπουργός τόνισε, επίσης, πως τιμά τους ανθρώπους που υλοποιούν τους εξαγωγικούς στόχους της Ελλάδας, και ιδιαίτερα στον Τομέα των Τροφίμων, που εποπτεύεται από το ΥΠΑΑΤ και στον οποίο πιστεει πως ως χώρα διαθέτουμε συγκριτικό πλεονέκτημα.

 

Καταλήγοντας επεσήμαινε πως : «Στο χέρι των εξαγωγέων μας είναι να αναδείξουν, σε παγκόσμιο επίπεδο, την μοναδική ποιότητα της ελληνικής παραγωγής και να απογειώσουν την εξαγωγική δραστηριότητα της Ελλάδας στον τομέα των τροφίμων».