Ευρεία σύσκεψη με την παρουσία βουλευτών, του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας αλλά και υπηρεσιακών και μη φορέων της περιοχής όπως και εκπροσώπων αγροτικών συνεταιρισμών για τις 24 Νοεμβρίου ζητά ο Αγροτικός Σύλλογος Βέροιας με θέμα  τη διαδικασία εμπορίας και μεταποίησης του ροδάκινου και τη βιώσιμη προοπτική του.

Αυτό ανακοινώθηκε σε σύσκεψη του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας όπου συζητήθηκαν τα θέματα του ρωσικού εμπάργκο, των χαμηλών τιμών διάθεσης του προϊόντος, που όπως τονίστηκε είναι πολύ πιο κάτω από το κόστος παραγωγής,  τα ανοιχτά τιμολόγια, όπως και των αποζημιώσεων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του καλοκαιριού.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Τάσος Χαλκίδης μιλώντας σε ροδακινοπαραγωγούς τόνισε ότι είναι αυτονόητο πως πρέπει να πληρωθούν οι αγρότες από τη στιγμή που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι. «Από το Σεπτέμβριο που ξεκίνησε η διαδικασία και το πόρισμα της επιστημονικής επιτροπής που αποφάνθηκε ότι οι ζημιές προήλθαν από τη βροχόπτωση, έως σήμερα δεν έχει διευκρινιστεί τίποτα, ούτε ποιες ποικιλίες θα αποζημιωθούν ούτε τον τρόπο με τον οποίο θα πληρωθούμε» είπε ο κ. Χαλκίδης. Ταυτόχρονα ανέφερε ότι ο μοναδικός τρόπος για να πάρουν οι παραγωγοί τις αποζημιώσεις από το ρωσικό εμπάργκο και τη βροχόπτωση είναι να αντιδράσουν δυναμικά ώστε να διεκδικήσουν το δίκιο τους.