Την αγωνία τους για την επίλυση των εκκρεμών θεμάτων με την μίσθωση των δημόσιων αγροτικών γαιών γύρω από τη λίμνη Κάρλα εξέφρασαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι αγροτών και άλλων φορέων της περιοχής, κατά την διάρκεια συνάντησής τους με τον υφ. Αγροτική Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βασίλειο Κόκκαλη, σήμερα Πέμπτη 2 Νοεμβρίου.

 

Αναλυτικότερα, στην εν λόγω συνάντηση συμμετείχαν ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γεώργιος Μπαλλής, ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Τριαντάφυλλος Παπαϊωάννου και ο εκπρόσωπος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καναλίων κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου.

 

Εκτός των εκτάσεων πέριξ της Κάρλας, οι φορείς της περιοχής εκδήλωσαν και το ενδιαφέρον τους για το Μέτρο της μείωσης της νιτρορύπανσης του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

 

Επιπλέον στο περιθώριο της συνάντησης τέθηκε και το χρόνιο αίτημα των κατοίκων του Δήμου να αξιοποιηθεί και να αναδειχθεί το σπίτι στο οποίο γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Ρήγας Φεραίος.

 

Από την πλευρά του ο υφυπουργός καθησύχασε τους αγρότες δηλώνοντας ότι σύντομα θα δοθεί μια δίκαιη λύση τόσο στο αίτημά τους όσο και στα αιτήματα από άλλες περιοχές της χώρας με παρόμοια προβλήματα (Δομοκός, Σέρρες κλπ).

 

Παράλληλα ο κ. Κόκκαλης εξέφρασε την προσωπική του στήριξη οι εκτάσεις αυτές να δίνονται κατά προτεραιότητα από κατ’ επάγγελμα αγρότες οι οποίοι τις καλλιεργούσαν στο παρελθόν.

 

Ο Θεσσαλός πολιτικός ολοκλήρωσε την παρέμβασή του ζητώντας από το Δήμο μια πλήρως τεκμηριωμένη πρόταση ώστε να συνεκτιμηθεί στις αποφάσεις που θα λάβει το προσεχές διάστημα η πολιτική ηγεσία.