Οι προοπτικές αύξησης των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας στην ιαπωνική αγορά, καθώς και οι δυνατότητες ύπαρξης ιαπωνικών επενδύσεων στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στους τομείς της ενέργειας, των κατασκευών, των λιμένων και της ναυτιλίας, των μεταφορών, ειδικότερα των υδροπλάνων, αλλά και γενικότερα των logistics, συζητήθηκαν στη συνάντηση του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δ. Παπαδημητρίου, με τον νέο πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, Yasuhiro Shimizu.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Παπαδημητρίου παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η χώρα μας, οι οποίες, όπως τόνισε, αποτελούν κίνητρο για την περαιτέρω βελτίωση και επέκταση των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών.

Ο υπουργός χαιρέτησε, εξάλλου, την πορεία προς την ολοκλήρωση της Συμφωνίας Ελευθέρων Συναλλαγών (ΣΕΣ) μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ιαπωνίας και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αυξημένη προστασία των ελληνικών προϊόντων ΠΟΠ, ειδικότερα της φέτας, που προβλέπεται στην πολιτική συμφωνία επί της αρχής (ΣΕΣ).

Τέλος, επισημάνθηκε η ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο χωρών, μέσω του Οργανισμού Enterprise Greece και των πρεσβειών, όπως και μέσω διοργάνωσης επιχειρηματικών αποστολών, προκειμένου να εξεταστούν όλες οι επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η Ελλάδα.

ΑΠΕ – ΜΠΕ