Περισσότεροι από 300 χορευτές, 50 μουσικοί και δεκάδες πολιτιστικά σωματεία από την Κρήτη και όχι μόνο, έντυσαν τη σημερινή συνάντηση της Κρήτης με τη Μακεδονία, που γίνεται στο πλαίσιο της Παγκρήτιας Έκθεσης, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Η έκθεση, άνοιξε τις πύλες της χθες και θα διαρκέσει μέχρι και τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2017.

Υπενθυμίζεται ότι στην έκθεση συμμετέχουν δεκάδες εκθέτες από κάθε γωνιά της Κρητικής γης και παραγωγοί από διάφορες περιοχές της χώρας, όπως Κατερίνη, Τρίκαλα, Καλάβρυτα, Κομοτηνή, Λάρισα, Βοιωτία, Θεσσαλονίκη, Νίσυρο, Μεσσηνία, Ημαθία, Αττική, Λήμνο, Καστοριά και Καβάλα.

Κατά την επίσκεψή τους στην έκθεση, οι Βορειοελλαδίτες έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν εδέσματα μέσα από μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων όπως λάδι και προϊόντα ελιάς, τυροκομικά προϊόντα, παξιμάδια – αρτοσκευάσματα, μέλι, βότανα, γλυκά, καραμελωμένοι καρποί, ζυμαρικά, ρακί, κρασί, κάστανα, γεμιστά σύκα, τοματοειδή, προϊόντα σαλιγκαριού, σοκολατοειδή, καλλυντικά και αιθέρια έλαια.

Καθόλη τη διάρκεια της έκθεσης θα διοργανώνονται πολιτιστικά δρώμενα με επίκεντρο την παράδοση και την τοπική κουλτούρα.

Το πρόγραμμα της έκθεσης για αύριο έχει ως εξής:

  • 17:00 Εκδήλωση με τη χορωδία του ΚΑΠΗ Πενταλόφου
  • 18:30 Ο Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος Βασιλικών, παρουσιάζει χορούς από την περιοχή της Ανθεμούντας και της Χαλκιδικής
  • 19:00 Ο Μορφωτικός Λαογραφικός Όμιλος Βαμβακόφυτου Σερρών, παρουσιάζει παραδοσιακούς χορούς από την περιοχή των Σερρών, με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής.

ΑΠΕ – ΜΠΕ