Πρόσβαση στο ψηφιακό σύστημα υποβολής αιτήσεων για νέες Άδειες Φύτευσης για το 2017 έχουν  οι ενδιαφερόμενοι, μέσω της ιστοσελίδας του ΥΠΑΤΤ “minagric.gr”.

Οι εισερχόμενοι στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΤΤ επιλέγουν από το μενού των ψηφιακών υπηρεσιών το υπομενού «Αίτηση Αδειών Φύτευσης αμπέλου», στο οποίο είτε μπορούν να ενημερωθούν από την επιλογή «Οδηγίες για τη χορήγηση αδειών για νέες φυτεύσεις οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου» είτε να επιλέξουν «Σύνδεση» καταχωρώντας το Όνομα Χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης ή εγγραφόμενοι για πρώτη φορά δημιουργώντας λογαριασμό χρήστη στο υπουργείο.

Οι λεπτομέρειες για τις διατάξεις εφαρμογής των κριτηρίων επιλεξιμότητας και προτεραιότητας των ενδιαφερομένων δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ 600/Β/24.2.2017 (πατήστε ΕΔΩ)

Μέχρι σήμερα η Commission δεν έχει απαντήσει στην ερώτηση που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής Ν. Ανδρουλάκης σε συνεργασία με την ΚΕΟΣΟΕ, ερώτηση η οποία σχετίζεται με την χρηματοδότηση των Αδειών Φύτευσης.

Ήδη η ΚΕΟΣΟΕ εργάζεται σε σενάρια χρηματοδότησης των φυτεύσεων διαφορετικά από την πρόσφατη επιλογή χρηματοδότησης από το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης.