Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι Θεσσαλοί αγρότες που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους σε αρκετά σημεία Εθνικών και Επαρχιακών οδών στη Θεσσαλία διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στα θέματα της φορολογίας, της ασφάλισης και άλλων ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο.

Σήμερα Πέμπτη, οι αγρότες της επαρχίας Τυρνάβου που βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην Εθνική Οδό Λάρισας – Κοζάνης, στη διασταύρωση με το Αργυροπούλι, θα αποκλείσουν το δρόμο από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. Ο τρίωρος αποκλεισμός θα συνεχιστεί τις ίδιες ώρες και τις επόμενες ημέρες. Για το πρωί του Σαββάτου στο σημείο μάλιστα, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας κτηνοτρόφων της επαρχίας Τυρνάβου. Είχε προηγηθεί συνάντηση του συντονιστικού με το μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων κ. Ζήση Παρλίτση, ο οποίος επισκέφθηκε τους αγρότες που βρίσκονται για 9η ημέρα στο δρόμο με τα αγροτικά τους μηχανήματα.

Χθες για δύο ώρες, από τις 3 έως τις 5 το μεσημέρι έκλισαν την Εθνική Οδό Λάρισας – Τρικάλων – Ιωαννίνων οι αγρότες από τη Ραχούλα την Αμυγδαλέα και την Τερψιθέα.

Σήμερα αναμένεται να εκδηλώσουν τις προθέσεις τους για τις επόμενες κινήσεις, οι αγρότες από τη Γυρτώνη, τον Πλατύκαμπο και το Δήμο Κιλελέρ, για το αν θα επιχειρήσουν τη μετάβασή τους στην Κοιλάδα των Τεμπών ή θα “στήσουν” το μπλόκο τους, στον κόμβο της Γυρτώνης.

Επ’ αόριστον κλειστό παρέμεινε χθες το ρεύμα κυκλοφορίας της Εθνικής οδού από Λάρισα προς Αθήνα. Σήμερα θα κλείσουν συμβολικά και το άλλο ρεύμα με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη, από τις 4 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα. Την ίδια ώρα θα κλείσει και ο παλιός δρόμος Τυρνάβου – Ελασσόνας, στη διασταύρωση με το Δαμάσι.

Αιφνιδιαστικά απέκλεισαν χθες για μία ώρα, την Εθνική Οδό και οι αγρότες της Μαγνησίας που είναι συγκεντρωμένοι στον κόμβο Αερινού, ενώ δεν αποκλείεται να προχωρήσουν σε νέο αποκλεισμό και σήμερα.

Στο μεταξύ, κάλεσμα σε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας να λάβουν μέρος στο αγροτικό συλλαλητήριο που διοργανώνει μεθαύριο Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, απευθύνει το μπλόκο της Νίκαιας.