Το 2016, ο αμπελώνας της Αγγλίας κατέγραψε 2000 εκτάρια αμπελώνων και μια συνολική παραγωγή 5.000.000 φιαλών, για 130 οινοποιεία, των οποίων η ναυαρχίδα των προϊόντων είναι οι αφρώδεις οίνοι.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ανακοινώσεις στον τύπο, η αύξηση της παραγωγής θα σηματοδοτήσει το τέλος της αναζήτησης για μια γενική ονομασία για τα βρετανικά αφρώδη κρασιά. Αυτό που δεν είναι διασφαλισμένο είναι η συναίνεση και η υποστήριξη από τη διανομή.

Η συζήτηση διήρκεσε χρόνια σχετικά με την επιλογή ενός σύντομου ονόματος που θα δώσει ώθηση στους αγγλικούς αφρώδεις οίνους, από τον Σύλλογο Οινοποιείων του Ηνωμένου Βασιλείου (UKVA). Οι εκπρόσωποι της αγγλικής παραγωγής έχουν ανακοινώσει την προθυμία τους να θεσμοθετήσουν το «British Fizz» ως γενική ονομασία των αφρωδών οίνων τους. Αν και η UKVA δεν ανακοινώνει λεπτομερώς την πρόοδο του φακέλου, ο σύλλογος δεν κρύβει τον στόχο του να ανταγωνισθεί τις σαμπάνιες και το Prosecco, αλλά ταυτόχρονα να προστατεύσει την ονομασία των αφρωδών οίνων που παράγονται από αγγλικά σταφύλια σύμφωνα με τη μέθοδο της Καμπανίας.

«Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να υποβληθεί αίτημα για μια συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή» τονίζει ο Miles Beale, ο γενικός διευθυντής του Βρετανικού Συνδέσμου διανομέων Οίνου και Οινοπνευματωδών Ποτών (WSTA). Η WSTA θα ήθελε οι ιθύνοντες της παραγωγής αγγλικών αφρωδών οίνων να πάρουν την απόφαση να συνταχθούν πίσω από ένα γενικό όνομα, ένώ η αίτηση για ένα ΠΓΕ βρετανικό Fizz, είναι δευτερεύουσα σήμερα.