Με βάση τα παγκόσμια τελωνειακά δεδομένα με χρονικό σημείο τον Οκτώβριο 2016, το Παρατηρητήριο της ισπανικής αγοράς οίνου (OeMV) παρουσίασε τις εξαγωγικές αγορές στις οποίες οι τρεις πρώτες χώρες παραγωγής Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία δεν είναι παρούσες συντάσσοντας μια λίστα που αντανακλά την παγκοσμιοποίηση της αγοράς οίνου.

Η Γαλλία τροφοδοτεί με κρασί 198 χώρες, η Ισπανία 189 και η Ιταλία 180 χώρες. Συγκρίνοντας τη Γαλλία με την Ισπανία, η Γαλλία είναι η μόνη που εξάγει τα κρασιά της στην Γροιλανδία, στο Wallis και Futuna (Γαλλική Κοινότητα), στο Malawi (Κεντροαφρικανική Δημοκρατία), στο Montserrat (Αγγλικές Αντίλλες), στο Saint-Pierre και στο Miquelon (Γαλλική κοινότητα), στη Swaziland (Κεντροαφρικανική Δημοκρατία) και στο Tadjikistan (Κεντρική δημοκρατία Ασίας).

Σε αντίθεση με την Ισπανία, αλλά και την Ιταλία, η Γαλλία εξήγε επίσης κρασιά της στην Bostwana (Δημοκρατία της Νότιας Αφρικής), στο Djibouti (Δημοκρατία του Κέρατος της Αφρικής), στην Papouasie Nouvelle-Guinée (Ωκεανία ανεξάρτητο κράτος) και στο Ouzbékistan (δημοκρατία της Κεντρικής Ασίας). Τα ισπανικά κρασιά είναι μόνα παρόντα στα νησιά Malouines (βρετανικό έδαφος) και στην Tonga (Βασίλειο Πολυνησίας).

Τους πρώτους δέκα μήνες του 2016, η Γαλλία εξήγε συνολικά € 8.180.000.000, η Ιταλία 5.520.000.000 € και η Ισπανία € 2.630.000.000.