Πρόσκληση σε διάλογο απηύθυνε στους αγρότες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή και υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στηρίξει -και στηρίζει- με κάθε τρόπο τον αγροτικό κόσμο».

«Επιτρέψτε μου να απευθυνθώ στους αγρότες, που εμφανίζονται να ηγούνται των πρωτοβουλιών για την οργάνωση των φετινών κινητοποιήσεων. Έχουν προβλήματα, όπως έχουν όλοι οι αγρότες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως έχουν και οι υπόλοιποι Έλληνες. Όμως, τα στοιχεία της EUROSTAT και της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι η ανοδική τροχιά που παρουσίασε το εισόδημά τους το 2015 θα συνεχιστεί και το 2016», ανέφερε.

Ο κ. Αποστόλου δήλωσε έτοιμος να συζητήσει με όλες τις ομάδες που εμφανίζονται να εκπροσωπούν τον αγροτικό χώρο, παρά το γεγονός ότι υπάρχει πρόβλημα θεσμικής εκπροσώπησης.

Ακόμη, υπενθύμισε ότι για τα ζητήματα που κυριάρχησαν στις περσινές κινητοποιήσεις, οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού υλοποιήθηκαν κατά γράμμα. «Η διασφάλιση του αφορολογήτου ορίου και της εθνικής σύνταξης των 384 ευρώ ήταν για τους αγρότες τα σημαντικότερα ζητήματα που το 2016 θεσπίσαμε» ανέφερε και σημείωσε ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν δοθεί συνολικά το 2016 στην ελληνική ύπαιθρο περισσότερα από 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ σε ενισχύσεις.