Ο Δημήτρης Ανδριώτης, μαζί με τον αδελφό του, Γιώργο, έχει αναλάβει τα ηνία της ομώνυμης οικογενειακής επιχείρησης, που από τη δεκαετία του 1950 ασχολείται με την καλλιέργεια ελαιοδέντρων, τη συγκομιδή, την τυποποίηση, τη συλλογή και την εμπορία ελαιολάδου.

Με έδρα την Κέρκυρα και αξιοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε επίπεδο παραγωγής, αλλά και τις πλέον πρωτοποριακές τεχνικές προώθησης και μάρκετινγκ, πέτυχε να κάνει γνωστή τη μάρκα του στην απαιτητική ευρωπαϊκή αγορά.

Σήμερα το ελαιόλαδο «Kopos» έχει αποσπάσει πλήθος βραβείων σε διεθνές επίπεδο τόσο για τη γεύση του όσο για τη συσκευασία του. Μάλιστα, φιγουράρει στα ράφια γνωστών καταστημάτων και delicatessen ανά τη Γηραιά Ηπειρο και προτιμάται από διάσημους σεφ και ερασιτέχνες gourmand.

«Ενα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία στην όλη προσπάθεια μας έχει αποδειχθεί η ευρυζωνική τεχνολογία και το γρήγορο mobile internet», δηλώνει ο Δημήτρης χαρακτηριστικά: «Μέσω του δικτύου 3G και πλέον 4G, αποθηκεύω χρήσιμα δεδομένα, όπως θερμοκρασίες, κλιματολογικές μεταβολές ή επίπεδα υγρασίας και βροχόπτωσης στο cloud. Ταυτόχρονα, είμαι ανά πάσα στιγμή σε άμεση σύνδεση με τους συνεργάτες μας. Υπάρχει, για παράδειγμα, η δυνατότητα live streaming από τον ελαιώνα για την αξιολόγηση και επίλυση τυχόν προβλημάτων σε ζωντανό χρόνο από τους γεωπόνους μας», εξηγεί.

«Από όπου και αν βρίσκομαι, χάρη στο γρήγορο δίκτυο κινητής, έχω τη δυνατότητα να ενεργοποιώ και να απενεργοποιώ τα συστήματα ύδρευσης, αλλά και να επικοινωνώ μέσω κοινωνικών δικτύων με παραγωγούς σε όλη την Ελλάδα, ώστε να μοιραζόμαστε ιδέες, πληροφορίες και γνώσεις», συμπληρώνει.

«Αλλωστε, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook ή το Instagram, έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο και στην προώθηση του προϊόντος μας: στο χτίσιμο της εικόνας του και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του. Χωρίς αξιόπιστο 3G και 4G, θα χάναμε πολύτιμο χρόνο, αλλά και ευκαιρίες», καταλήγει.

Γρήγορο δίκτυο στην υπηρεσία των αγροτών

«Είναι αλήθεια πως με το νέο 4G δίκτυο WIND βρισκόμαστε ακόμα πιο κοντά στους επαγγελματίες, προσφέροντάς τους περισσότερες και καλύτερες υπηρεσίες», συμπληρώνει από την πλευρά του ο διευθυντής Δικτύου Μετάδοσης WIND, Νίκος Χαμάουι. Και αναφέρει: «Το δίκτυό μας εξελίσσεται, προσφέροντας ενισχυμένη κάλυψη και υψηλές ταχύτητες 4G σε όλη την Ελλάδα. Οι κλήσεις έχουν κρυστάλλινο ήχο και η πρόσβαση στο Internet από το κινητό ή το tablet είναι άμεση, με πολύ γρήγορες ταχύτητες. Υποστηρίζει, έτσι, άριστα τόσο τις υπηρεσίες για επαγγελματίες, αλλά και λιγότερο εξειδικευμένες υπηρεσίες, όπως η σύνδεση στα social media και το downloading/uploading video και τραγουδιών, ενώ το live streaming γίνεται σε δευτερόλεπτα και χωρίς διακοπές».

«Στην Κέρκυρα, όπου δραστηριοποιείται ο κ. Ανδριώτης, το δίκτυο 4G της WIND έχει ιδιαίτερα υψηλές επιδόσεις και εξυπηρετεί 6,2 TerraΒytes κάθε μήνα, καθώς έχει γίνει στο νησί επένδυση σε υποδομές που έχει ξεπεράσει τα 1,7 εκατ. ευρώ!», τονίζει ο κ. Χαμάουι. «Αντίστοιχες επενδύσεις γίνονται σε όλη την Ελλάδα, καθώς χτίζουμε ένα εκπληκτικό 4G δίκτυο. Εκτός από την Κέρκυρα, έχουμε ήδη καλύψει και τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και όλες τις μεγάλες πόλεις, όπως την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα κ.ά. Την τελευταία 5ετία η WIND έχει επενδύσει πάνω από 0,5 δισ. ευρώ για να μεταμορφώσει τελείως το δίκτυό της. Οι εντατικές επενδύσεις συνεχίζονται ώστε οι πελάτες μας να απολαμβάνουν την εμπειρία που δίνει το 4G είτε στις κλήσεις τους είτε στη χρήση δεδομένων, που αυξάνεται ολοένα», καταλήγει ο διευθυντής Δικτύου Μετάδοσης της WIND.