Ενα ξεχωριστό παραμύθι με τίτλο «Η Ελίνα στη χώρα των Bio-λιχουδιών» έγραψε η Αιγιώτισσα φιλόλογος-συγγραφέας Μαρία Παναγιωτακοπούλου και έχει ως θέμα τη διατροφική αξία των βιολογικών προϊόντων και τη σημαντικότητα της κατανάλωσής τους.

Η μικρή Ελίνα, παρέα με τον φίλο της το Σκιάχτρο, ταξιδεύει στη χώρα των βιολογικών προϊόντων, συναντά τα χαρούμενα λαχανικά και τα ευτυχισμένα ζώα και γνωρίζει τον τρόπο που μεγαλώνουν. Πηγαίνει, όμως, και εκεί όπου παρασκευάζονται τα «άλλα» και, βλέποντας τα δυστυχισμένα ζώα και τον αναμαλλιασμένο γιατρό να κάνει ένεση σε μια μελιτζάνα, αλλάζει τρόπο ζωής και διατροφής και μένει για πάντα στη χώρα των Bio-λιχουδιών.

Το παραμύθι της Μαρίας Παναγιωτακοπούλου «Η Ελίνα στη χώρα των Bio-λιχουδιών» γράφτηκε στο πλαίσιο του έργου «Δημιουργία παιδικού παραμυθιού», που προκηρύχθηκε από τις Αναπτυξιακή Τριχωνίδα Α.Ε., Αιτωλική Αναπτυξιακή, Αναπτυξιακή Νοτίου Ηπείρου – Αμβρακικού, Αναπτυξιακή Μεσσηνίας, Αναπτυξιακή Φωκική Α.Ε., Αναπτυξιακή Ολυμπίας και ΑΧΑΪΑ Α.Ε., οι οποίες υλοποιούν το Σχέδιο Διατοπικής Συνεργασίας «Το βιολογικό τραπέζι της Νοτιοδυτικής Ελλάδας», που ανέλαβε η Εταιρεία ΑΡΤΙΟΝ.