Παρά τις αρχικές διαρροές για πληρωμές συνδεδεμένων ενισχύσεων στην κτηνοτροφία σήμερα, Παρασκευή 22 Ιουλίου, φαίνεται πως οι μηχανισμοί του ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΥΠΑΑΤ βρέθηκαν για άλλη μια φορά απροετοίμαστοι και πλέον, με νεώτερες διαρροές, μεταθέτουν τις πληρωμές για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, αφήνοντας σε αγωνία τους δικαιούχους όλο το Σαββατοκύριακο, αλλά και τη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, μιλούν πλέον για την Τρίτη 26 του μήνα, ενώ αφήνουν ανοικτά και κάποια ενδεχόμενα για πληρωμές υπολοίπων ενιαίας ενίσχυσης και πρασινίσματος, προφανώς για να εμφανιστεί ότι ξεκίνησε το έργο των πληρωμών.

Στην Διαύγεια οι αποφάσεις

 Πάντως σήμερα Παρασκευή αναρτήθηκαν στην Διαύγεια οι αποφάσεις καθορισμού των συνδεδεμένων ενισχύσεων για την κτηνοτροφία, γεγονός που αφήνει ελπίδες για την πληρωμή τους τις επόμενες μέρες.

 Συγκεκριμένα, το ύψος των ενισχύσεων που αναμένεται να καταβληθούν έχουν ως εξής:

-Στα 7,64 ευρώ ανά επιλέξιμο ζώο, όπως αυτά ορίζονται στην με αριθμ. πρωτ. 614/52350/12-05-2015 (ΦΕΚ 833/Β/2015) Υπουργική Απόφαση στους δικαιούχους της συνδεδεμένης στήριξης, κτηνοτρόφους των ορεινών / μειονεκτικών/ με ειδικά μειονεκτήματα περιοχών, που εκτρέφουν προβατίνες ή/και αίγες στις περιοχές αυτές και στους κτηνοτρόφους που μετακινούνται από πεδινή σε ορεινή / μειονεκτική / με ειδικά μειονεκτήματα περιοχή.

-Στα 5 ευρώ ανά επιλέξιμο ζώο, όπως αυτά ορίζονται στην με αριθμ. πρωτ. 614/52350/12-05-2015 (ΦΕΚ 833/Β/2015) Υπουργική Απόφαση στους δικαιούχους της συνδεδεμένης στήριξης, κτηνοτρόφους πεδινών περιοχών που εκτρέφουν προβατίνες ή/και αίγες στις περιοχές αυτές.

– Επίσης, στα 196 ευρώ ανά ΜΜΖ για τα βοοειδή και στα 29 ευρώ ανά αιγοπρόβατο καθορίστηκε το ύψος της συνδεδεμένης ενίσχυσης για τους κτηνοτρόφους με ειδικά δικαιώματα,