Μία ομάδα Αυστραλών επιχειρηματιών ανέπτυξε την απαραίτητη μέθοδο, τεχνογνωσία και τεχνολογία, η οποία μπορεί να αυξήσει τη διάρκεια παραμονής του φρέσκου γάλακτος στα ράφια έως και… 100 ημέρες!

Οι επιχειρηματίες θα εξάγουν αρχικά το γάλα στη Μαλαισία, ενώ στο εξαγωγικό τους πλάνο συμπεριλαμβάνονται κι άλλες ασιατικές χώρες.

Η εταιρεία παραγωγής αναψυκτικών MADE, με έδρα τη Μελβούρνη, ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας οικονομικού ύψους 1,5 εκατ. δολαρίων για τη μηνιαία εξαγωγή 200.000 λίτρων γάλακτος στη Μαλαισία, από τον Ιούνιο.

Επίσης, πραγματοποίησε επένδυση 15 εκατ. δολαρίων για την ανάπτυξη της τεχνολογίας που διατηρεί φρέσκο το γάλα για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς ν’ αλλοιώνει τη γεύση του.

Η εμφιάλωση του γάλακτος θα γίνεται σε μπουκάλια ανακυκλώσιμου πλαστικού, με κεντρικό εμπορικό στόχο τις ασιατικές αγορές.